IMAX Private Theatre

EVERYONE’S EXPERIENCED IT. FEW WILL OWN IT.

 

Het IMAX Private Theater is simpelweg de ultieme home-entertainmentervaring. Een enorme sprong voorwaarts in thuisbioscoopprestaties met ongeëvenaarde beeld- en geluidsprestaties en een scherm dat zo meeslepend is als maar kan.

De term “The Best” wordt vaak te nonchalant gebruikt… we kunnen de woorden die na die woorden komen afdoen als louter overdrijving. Deze keer niet. Iedereen weet wat de IMAX Experience® is; we betalen meer geld aan de kassa om te worden ondergedompeld in de grotere, levensechte beelden en het superieure geluid dat je letterlijk kunt voelen. Je wordt meegezogen in de actie… je wordt onderdeel van de film. Nu, voor de eerste keer, kan IMAX Experience® worden gehouden in de privacy van uw huis. Hieronder volgen enkele details die IMAX speciaal maken.

Systeembenadering

Zoals het hoort, is het IMAX Private Theater ontworpen als een compleet systeem, niet als een stel losse componenten die in een kamer worden geplaatst, zoals vaak het geval is bij veel thuisbioscoopsystemen. Elk aspect van het IMAX Private Theater – van de gerenommeerde projectie- en geluidstechnologie van IMAX tot de kamerakoestiek en theatergeometrie – werkt als een volledig geïntegreerde oplossing die IMAX specifiek voor uw huis optimaliseert.

Het team van specialisten van IMAX zal gedurende het hele proces met uw architect en interieurontwerper samenwerken om ervoor te zorgen dat de ruimte voldoet aan de hoge eisen van het bedrijf en tegelijkertijd tegemoet komt aan uw specifieke ontwerpvoorkeuren. Terwijl IMAX-ingenieurs elk theater per geval behandelen, zijn de referentiespecificaties voor de minimale schermbreedte 21 “bij 12” hoog en gaat het vanaf daar omhoog. Een IMAX-theater biedt gemakkelijk plaats aan 50 stoelen of meer, omdat het systeem schaalbaar is. Zoals je kunt vermoeden, heb je hiervoor een grote kamer nodig … de minimale kernschaalvereisten voor de kamer zijn ongeveer 15,5 “hoog, 26,5” breed en 36,5 “diep.

Uniek projectiesysteem

Het eigen projectiesysteem van IMAX is volledig uniek – en extreem krachtig. Er zijn twee projectoren in het systeem, die elk ongeveer 4 “hoog x 4″ breed x 2” diep zijn en elk 1200 pond wegen. De projectoren staan ​​tegenover elkaar en hun lichtopbrengst wordt gecollimeerd met een speciaal ontworpen spiegelopstelling (patent aangevraagd) die tussen de projectoren zit. Elke projector heeft een 4K-resolutie (ook bekend als Ultra HD, wat 4x de resolutie is van het huidige high-definition 1080p-formaat). Beide projectoren werken gelijktijdig voor 3D-weergave en voor 2D-materiaal zal het systeem afwisselend één projector tegelijk gebruiken. De projectoren staan ​​in een projectiecabine achter de achterwand van de theaterruimte, net als in een commerciële bioscoop. De minimale benodigde ruimte voor de projectiecabine is 8′ hoog, 14′ breed en 10′ diep.

Het projectiescherm heeft een unieke samengestelde curve die anders is dan enig ander bestaand thuisbioscoopscherm. Een scherm met samengestelde curve betekent dat de naar binnen gerichte curve van het scherm niet uniform is … delen van de schermcurve met verschillende snelheden. De reden voor dit ontwerp is dat elke stoel in huis een geweldig, scherp gefocust, uniform helder beeld krijgt … niet alleen de “geldstoel”. IMAX gaat niet over compromissen.

Elk IMAX-privétheater krijgt zijn eigen kamerhoge, kamerhoge en uniek gebogen IMAX-scherm dat is ontworpen rond de stoelindeling van dat specifieke theater. Het scherm loopt van muur tot muur en van vloer tot plafond.

Maximaal gezichtsveld

De stoelen zijn ook veel dichter bij het scherm geplaatst om uw gezichtsveld te maximaliseren en u het gevoel te geven dat u deel uitmaakt van de actie. Dit is een belangrijke onderscheidende factor van de IMAX Experience, en IMAX maakt dit mogelijk met behoud van een onberispelijke beeldkwaliteit met behulp van IMAX’s unieke mix van videoprojectie, beeldverbeteringstechnieken en aangepaste optica/schermtechnologie. Dit kan niet worden gerepliceerd door andere technologieën op de markt, en nogmaals, dit is een volledige systeembenadering van een bedrijf met tientallen jaren ervaring in meeslepend theaterontwerp.

Beeldverbetering

IMAX gebruikt een gepatenteerde beeldverbeteraar om de beeldgetrouwheid te maximaliseren, ongeacht het bronmateriaal. Naast de ingebouwde audio/video-mediaserver, kunt u PRIMA Cinema dag-en-date filmreleases bekijken en tot 4 videobronnen op het systeem aansluiten, zoals een kabelbox of satellietontvanger, AppleTV, videogameconsole , enzovoort.

Eigen geluidssysteem

Het eigen, laser-uitgelijnde geluidssysteem van IMAX is op maat ontworpen met behulp van hardware van echte bioscoopkwaliteit die veel hogere prestaties levert dan luidsprekers van consumentenkwaliteit. Uniek is dat IMAX een gepatenteerd microfoonsysteem gebruikt dat dagelijkse afstemmingskalibraties uitvoert om ervoor te zorgen dat het geluid dat u hoort altijd perfect is afgestemd.

IMAX-ontworpen akoestisch ontwerp

Heel belangrijk, akoestisch ontwerp is vereist en is inbegrepen in het aanbod. Aangezien de akoestische kenmerken van een kamer ongeveer 50% van de geluidskwaliteit uitmaken, is het belangrijk om de akoestische omhulling goed te ontwerpen, zodat het geluid wordt gehoord zoals de regisseur het bedoeld heeft. IMAX-ingenieurs zijn betrokken bij het akoestische ontwerp van elk IMAX-privétheater om ervoor te zorgen dat alle stoelen het best mogelijke geluid krijgen.

Vereisten voor geluidsisolatie

Er is een geluidsisolatiespecificatie waaraan moet worden voldaan voordat de componenten kunnen worden geïnstalleerd, wat verder zorgt voor een geweldige, afleidingsvrije omgeving. U zult niet alleen geen geluiden van buiten horen die de filmervaring verstoren, er zal heel weinig geluid uit het theater ontsnappen om anderen buiten de ruimte te storen.

Op afstand monitoren

IMAX Private Theaters worden 24/7 op afstand bewaakt door het IMAX-hoofdkantoor en als er problemen met het systeem worden gedetecteerd, kunnen ze op afstand worden aangepakt of IMAX zal proactief service plannen in samenwerking met Genesis Technologies.

Sommige van de toonaangevende filmmakers van vandaag hebben toegang tot een speciale filmzaal in IMAX’s Santa Monica-faciliteit, waar ze hun films voor het eerst in IMAX beoordelen nadat deze door IMAX’s digitale remastering (IMAX DMR) zijn gegaan. Naast deze filmmakers en A-list acteurs, hebben maar weinigen ervaren wat mogelijk is in privé-cinema-entertainment. Niet meer … die ervaring kan van jou zijn om te bezitten in het comfort van je huis. Klik hier om de IMAX Private Theatre-website te bezoeken. Zoals op hun website staat: ‘Iedereen heeft het ervaren. Weinigen zullen het bezitten.’ Elk IMAX-privétheater wordt geleverd met een plaquette die de installatie bevestigt als een echt IMAX-privétheater.

Klik hier voor de PDF